El festival Autotracking porta a Barcelona dos reconeguts grups de Dungeon Synth per a presentar la seva tercera edició

 La sala Taro acull dissabte que ve 8 de març la presentació de la 3a edició de l’Autotracking Fest, un certamen que es caracteritza per projectar pel·lícules en VHS que no han estat editades en cap altre format a Espanya. Per a l'esdeveniment, el certamen innova enguany amb dos concerts del gènere musical Dungeon Synth a càrrec de Crysalidis (Barcelona) i el trio Weress (Bordeus). Entre les seves actuacions, l'organització revelarà els convidats i la programació d'aquesta nova edició, que recupera pel·lícules antigues i enalteix l'oblidat format VHS.

Dissabte que ve 8 de març tindrà lloc la presentació de la 3a edició de l’Autotracking Fest, també conegut com Autotracking III. Per a l'esdeveniment, els organitzadors han decidit festejar aquestes noves jornades amb un concert doble de Dungeon Synth. Aquest gènere musical està estretament vinculat a la temàtica d'aquesta última edició, batejada per l'organització com a cinema “Merlinista”. Si l'any passat la temàtica se centrava en el cinema de bandes de carrer, aquesta és l'edició d'un nou subgènere cinematogràfic que fa referència al cinema d’ “Espasa i Bruixeria”. Des d'una òptica festiva i arqueològica, el festival rescata antigues “joies” oblidades en format VHS d'un gènere vibrant i fantàstic que sorprendrà els cinèfils més puristes.

Per a donar ritme a la vetllada, l'organització ha decidit portar a l'escena musical de Barcelona el Dungeon Synth. Aquest és un gènere musical que té les seves arrels en el Black Metal de principis dels anys 90, especialment en les introduccions d'algunes cançons i en els primers discos de l'artista Mortiis, qui va anomenar a aquest so “Dark Dungeon Music”. Malgrat els seus orígens, es tracta d'un gènere musical allunyat de la brutalitat del Black Metal, però no de la seva foscor. Com el seu nom indica, es tracta de música fortament marcada per l'ús de sintetitzadors que evoquen a la humitat i foscor d'una masmorra subterrània. De fet, el terme “Dungeon Synth” es va encunyar recentment en 2011 en un blog d'Internet després que músics i aficionats tractaren de descriure aquesta música que actualment viu un interessant “revival” amb múltiples ramificacions.

La presentació de l’Autotracking III tindrà lloc a la Sala Taro de Barcelona, en el barri de Sants. Molt pròxima al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants i antigament coneguda com Koitton Club, aquesta sala de concerts porta des de 2019 oferint una programació molt variada però sempre afí a la música electrònica i als sintetitzadors.

L'obertura de portes serà a les 20:00h i l'esdeveniment començarà a les 20:30h amb l'actuació de Crysalidis, el nom de l'últim projecte d'un veterà en l'escena catalana del Dungeon Synth. Per a l'ocasió, l'artista presentarà el seu segon àlbum titulat “Frostbound Secrets Of Middle-Earth”, el qual està especialment orientat als directes i inspirat en els mons de Tolkien. L'àlbum es publicarà el pròxim 11 de març en el segell danès Gondolin Records.

Els organitzadors de l’Autotracking Fest projectaran a les 21:30h un tràiler en el qual es donarà a conèixer els convidats estrella i la programació de la nova edició. Aquest 2025, els anomenats “Autotrackers” celebren la 3a edició d'aquest petit festival que celebra el cinema oblidat en VHS i que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 d'abril en el Vídeo Insten de Barcelona, el primer videoclub d'Espanya i un dels últims supervivents del país.

Finalment, després d'haver tocat la setmana anterior en el festival especialitzat en Dungeon Synth “Echoes from the Dungeon Fest” a Amsterdam, a les 22.00 el trio de Bordeus anomenat Weress tancarà la vetllada amb les seves túniques i sintes. Es tracta de l'últim projecte del francès amb l'àlies John Lordswood, un dels majors exponents del gènere del seu país. A més d'aquest projecte, John és propietari d'un segell discogràfic anomenat Ancient King Records, el qual edita i distribueix referències i marxandatge de Dungeon Synth.

3 de març 2025